Mirjam Kwebeman. Saxofoondocente.

Al op jonge leeftijd zei ik al dat ik graag saxofoon wilde spelen. Ik had het instrument bij een orkest gezien en was meteen verkocht. Op mijn 9e ben ik dan ook begonnen met saxofoon lessen. Vanaf dat moment wist ik dat ik nooit meer anders wilde, muziek maken vind ik echt het mooiste dat er is. 

Bij de saxofoon denken veel mensen meteen aan de jazz muziek van muzikanten als Candy Dulfer of Charlie Parker. Maar de saxofoon heeft ook een hele andere kant, het kan namelijk ook erg mooi gebruikt worden in klassieke muziek.

De klassieke kant van de saxofoon is wat ik het mooiste vond aan dit instrument en in 2018 ben ik dan ook begonnen aan mijn studie klassiek saxofoon aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Tijdens deze studie ben ik begonnen met het spelen in verschillende klassieke ensembles maar heb ik ook een tijd mee gespeeld in de ArtEZ bigband. Daarnaast speel ik nog bij het Gelders Fanfare Orkest.

Wil je ook saxofoon leren spelen? Meld je dan aan voor een gratis proefles. Als je bij mij op les komt gaan we samen dit mooie instrument ontdekken. We beginnen met de basis en daarna zoeken we op welke richting het beste bij jou past.